به گزارش الوند_غلامرضا ملکیان در خصوص این رویداد ادبی و فرهنگی بیان داشت : هر قوم و ملتی دارای زبان مختص خود است و در درون یک زبان، گویش های متنوع و لهجه های فراوان دیده می شود و هر زبان و گویش و لهجه ، پیام و معنا را به شیوه خاص خود منتقل می کندبه همین سبب است که هر کس با زبان و لهجه مادری خود، رساتر و شیواتر می تواند با دیگران ارتباط برقرارنماید و به انتقال پیام موثر مبادرت ورزد.
وی اضافه کرد: موضوع آسیب های اجتماعی ، معضلی است که در حال حاضر گریبانگیر اکثر جوامع شده است و کشور ایران نیز از معضلات ناشی از این بحران و آسیب اجتماعی مستثنی نبوده و بخش قابل توجه و عمده ی از این آسیبها، مربوط به قشر جوان و نوجوان جامعه است که عدم توجه به موقع نسبت به آن، میتواند عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کنگاور یادآور شد: شناخت این آسیب ها و مسائل و پرداختن به آنها توسط نهادهای فرهنگی امری ضروری است و در این میان ادبیات و زبان شعربه عنوان محرکی تاثیرگذار میتواند نقش مهمی در شناساندن و بازتاب این مسائل و آسیبها در جامعه داشته باشد چراکه هنر و ادبیات، یکی از صادق ترین اشکال تجلّی و بیان مسائل روز و چالش های اجتماعی در جامعه امروزی می باشد.
وی جشنواره ادبی با گویش های محلی را زمینه ساز تقویت فرهنگ ها و خرده فرهنگ های بومی و احیای گویش های دیرینه عنوان کرد و بر زنده نگه داشتن فرهنگ های اصیل بومی در جهت مبارزه با ناتوی فرهنگی تاکید کرد.
ملکیان در پایان به اهداف برگزاری این جشنواره نیز گریزی زد و گفت : این جشنواره با هدف حفظ ، احیاء و گرامیداشت گویش ها و لهجههای بومی و محلی و تقویت باورهای بومی ، حفاظت و ترویج این گویشها و فرهنگسازی در زمینه مقابله با تهاجمات فرهنگی و جلوگیری از فراموشی لهجهها به عنوان اصالتهای بومی و پرداختن به موضوع آسیب های اجتماعی از دیدگاه و زبان بومی برگزار میشود.
گفتنی است آیین اختتامیه ی پنجمین جشنواره استانی شعر با زبان و گویش های محلی استان کرمانشاه به میزبانی شهرستان کنگاور به زودی برگزارخواهد شد.