به گزارش الوند _ نیکزاد عباسی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمانشاه که بمناسبت هفته قوه قضاییه برگزار شد، اظهار داشت: پیشگیری در حقیقت حفظ سلامت روانی و بهداشت عمومی جامعه و جلوگیری از سقوط آن به ورطه نابودی است و به عبارت دیگر هدف اصلی آن، صیانت از جامعه، افراد و خانواده به عنوان اصلی ترین و بنیادی ترین ارکان اجتماعی می باشد.
وی افزود: اگر بخواهیم اجازه دهیم که جامعه دچار جرم زدگی شود و سپس اقدام به مقابله کنیم تبعات این امر بسیار سنگین و دشوار خواهد بودلذا دیدگاه پیشگیری این است که اجازه ارتکاب جرم علمی و فنی گرفته شود که در این راه حاکمیت تنها قادر به پیشگیری از جرم نیست و حتما باید مشارکت مدنی وجود داشته باشد تا بتوان از وقوع جرم جلوگیری کرد.
عباسی از رسانه به عنوان یکی از بازوان اجرایی توانمند و قوی در برقراری ارتباط بین جامعه و نهادهای حاکمیتی یاد کرد و یادآور شد: رسانه، بازوی توانمند و یکی از پایههای اساسی آگاه سازی مردم در پیشگیری از جرم است که بدون آن توسعه فرهنگ پیشگیری امکان پذیر نیست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: رسانه کارکرد های مختلفی از جمله اطلاعاتی ، خبری و آموزشی داشته و در امر پیشگیری از جرم ، انحراف و آسیب های اجتماعی ، آگاه سازی ، هشدار سازی و انزار ،باید و نباید های قانونی و شفاف سازی بسیار تأثیرگذار است.
وی در ادامه از تشکیل شورای های تخصصی پیشگیری از جرم در استان کرمانشاه و برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت: با توجه به اینکه اقدامات موردی در شرایط امروزی جامعه کار ساز نبوده و همچنین آمار پروندههایی که در دادگستری استان وجود دارد لذا حسب اهمیت موضوعات اقدام به تشکیل شوراهای تخصص پیشگیری در استان و برای اولین بار در سطح کشور نمودیم که در خصوص جرایم مربوط به هر سازمانی تصمیم گیری خواهد کرد و مصوبات آن پس از طی تشریفات قانونی لازم الاجرا است.
عباسی گریزی نیز به برخی اقدامات انجام شده در حوزه این شوراهای تخصصی پیشگیری زد و گفت: در حوزه جهاد کشاورزی از ۱۵ فروردین تا ۱۵خرداد ماه سال جاری ۴۵فقره تغییر کاربری در همان لحظات اولیه شناسایی شد که پس از دعوت از افراد متخلف و ارائه توجیهات لازم اراضی فوق بدون تشکیل پرونده به وضع سابق اعاده شدند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه سامانه تصمیم را یک ظرفیت بزرگ برای کاهش آمار طلاق و بازگشت به زندگی مشترک برشمرد و خاطرنشان نشان کرد: طبق تمهیدات اندیشیده شده زوجین برای اینکه درخواست طلاق آنها پذیرفته شود ناگزیر هستند در سامانه تصمیم که یک سامانه مشترک بین قوه قضاییه و سازمان بهزیستی است باید ثبت نام نمایند که پس از این امر به یکی از ۵۵مرکز مشاوره تخصصی مشخص شده جهت طی آموزش در کلاسهای مهارت های زندگی و مشاوره های روانشناختی معرفی میشوند و هر زوج باید ۴جلسه در این کلاس ها شرکت نمایند که تاکنون با این تمهید حدود ۲۲درصد زوجین که قصد طلاق داشتند منصرف و به زندگی مشترک بازگشتند.
وی در پایان گفت: در سامانه دیده بان پیشگیری که به منظور اعلام جرایم و تخلفات سطح جامعه راه اندازی شده است حدود ۴۰۰۰نفر عضو هستند که همکاری این افراد میتواند در کاهش آمار جرم و پرونده های ورودی به دادگستری بسیار حائز اهمیت باشد.