به گزارش الوند _ علیرضا قاسمی فرزاد در جلسه کارگروه اشتغال استان همدان ،اظهار داشت: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری درکنار تولید، ایجاد اشتغال است که مصداق بارز آن را می توان در شعار سال دید چرا که موضوع بیکاری از جمله مشکلات جامعه بوده که آفت و آسیبهای بسیاری بهمراه دارد.
استاندار همدان با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیل کرده و زنان سرپرست خانوار دو اولویت مهم در دولت سیزدهم است که همواره مورد تاکید رییس جمهور قرار دارد،گفت:سهمیه ایجاد اشتغال استان در دستگاههای مختلف اجرایی در سال جاری،۲۳ هزار و۵۸۹ نفراست که تا کنون از این تعداد ۱۴ هزار و ۶۲۷ صاحب شغل شده اند.
وی افزود: تلاش مجموعه مدیریتی استان موجب شده حدود ۶۲ درصد از سهمیه ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده محقق شود که باید مراقبت کرد ایجاد اشتغال های نوین بهگونهای صورت گیرد که اشتغالهای پیشین از بین نرود.
قاسمی فرزاد با بیان اینکه بعضی از شهرستانها متناسب با سهمیه تکلیفی در حوزه ایجاد اشتغال پیشگام هستند،اضافه کرد: فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی تلاش کنند ظرفیتی که در حوزه اشتغال مشخص شده هرچه سریعتر جذب شود.
نماینده عالی دولت تصریح کرد:۲۳ هزار شغل مبنا و پایه تکلیف استانی در راستای ایجاد اشتغال است که باید بتوانیم تا پایان سال آن را به طور کامل تحقق ببخشیم که می طلبد با توجه به شرایط کمآبی ، ایجاد اشتغال منطبق با زیست بوم استان باشد.
استاندار همدان تاکید کرد: شهرک ها و نواحی صنعتی باید به سمت تخصصی شدن پیش بروند لکن ورود تکنیک و ماشین آلات برتر به حوزه تولید، نباید به حذف بیمحابای نیروی انسانی منجر گردد.
قاسمی فرزاد توجه به مشاغل خانگی به ویژه درروستاها را بسیار حائز اهمیت برشمرد و گفت : توجه به این حوزه از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری خواهد کرد.
وی یاد آور شد :بانکها توجه ویژه ای به پرداخت وامهای اشتغالزایی در حوزه روستایی داشته باشند چراکه تا کنون عملکرد بانکها در حوزه اشتغال به گونهای نبوده که بتواند رضایت مندی کامل را بدنبال داشته باشد بنابراین بانکها باید گزارشی از عملکرد سه ماهه، شش ماهه یا یکساله خود در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی را ارائه کنند تا بررسی و ارزیابی شود.
لازم به ذکر است دولت سیزدهم با برنامههایی در راستای تامین زیرساختهای اشتغال، رفع موانع تولید و کاهش نرخ بیکاری، فرصت های شغلی را ایجاد کرده است که بررسی نرخ بیکاری فارغالتحصیلان آموزش عالی نشان میدهد در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته این شاخص، ۱.۲ درصد کاهشیافته است.
همچنین بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ساله و بیشتر فارغالتحصیل آموزش عالی، در تابستان امسال نشان میدهد ۱۳.۲ در صد از جمعیت فعال فارغالتحصیل آموزش عالی بیکار بودهاند این در حالی است که این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۱۴.۴ درصد بوده است، ضمن اینکه نرخ بیکاری در بین جمعیت ۱۵ساله و بیشتر فارغالتحصیلان آموزش عالی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری بیشتر بوده است.