به گزارش الوند _منوچهر فخری در چهل هشتمین نشست قرارگاه عملیاتی آب شرب کرمانشاه اظهار کرد: خوشبختانه با تلاشهای گسترده و شبانه روزی دستگاههای عضو این قرارگاه عملیاتی، شاهد کاهش مشکلات این حوزه بودیم و اگر پروژه ترمیم خط انتقال سد گاوشان _ کرمانشاه، اجرای فاز اضطراری آبرسانی، حفر چاه های جدید و … صورت نمی گرفت، کرمانشاه هم مانند همدان دچار مشکلات جدی در حوزه تامین آب شرب می شد.
وی افزود: پیش بینیهای درازمدت نشان از تداوم خشکسالی دارد و با توجه به کاهش منابع آب زیرزمینی، این تنش آبی در سال های پیش رو بسیار شدیدتر خواهد بود و برای کاهش آسیبها نیازمند تلاش بسیار بیشتر و برنامهریزی های علمیتر هستیم.
معاون استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش به آسیبهای خشکسالی در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه بسیاری از باغات کشاورزی استان به دلیل خشکسالی و کمبود شدید آب، در معرض خشکیدگی کامل قرار دارند.
وی تصریح کرد: کشاورزان استان درخواستها و مطالباتی در مورد تامین آب باغات در شرایط حاد خشکسالی دارند و دستگاههای اجرايي موظف به برنامهریزی برای تأمین آب از راههای مختلف و جلوگیری از نابودی سرمایه های مردم هستند.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه یاد آور شد: ایجاد طرح های آبخوانداری و ایجاد آب بندهای متعدد در دامنه ها و کوهپایهها، یک راهکار مناسب برای تأمین آب باغات استان است و باید مطالعات لازم پیرامون اجرای این برنامه آغاز شود.
وی عدم رعایت الگوی کشت در بخش کشاورزی و برداشتهای بی رویه را یکی از عوامل جدی از کاهش منابع آبی زیرزمینی دانست و گفت: باید کاشت محصولات، بر مبنای الگوی کشت و شرایط خشکسالی باشد و چاههای غیر مجاز هم مسدود شوند.
در این نشست مشکلات باغداران روستای کرم بست مطرح شد و مقرر گردید منابع طبیعی مطالعات انجام گرفته در مورد ایجاد آبخوان ها و سرریزها در حوزه این روستا برای تامین آب باغات را در اختیار قرارگاه قرار دهد و بر اساس آن، این طرح اجرایی شود.