علیرضا قاسمی فرزاد در این دیدار که به منظور پیگیری تقویت حوزه آب و فاضلاب استان همدان بهویژه پیگیری طرح انتقال آب از سد تالوار به شهر همدان در پایتخت انجام شد با تشریح وضعیت این طرح، گفت: این طرح پس سه سال وقفه از سال ۱۳۸۶ آغاز شد و تاکنون با گذشت ۱۴ سال هنوز به پایان و بهرهبرداری نرسیده است.
وی افزود : در ابتدا قرار بود که این پروژه در مدت سه سال و در سال ۸۹ به بهرهبرداری برسد که عدم تخصیص اعتبار و تأمین منابع مالی ،معضلات تملک زمین و عدم پیگیریهای جدی، سبب شد پروژه در مقطعی از سالهای گذشته با تعطیلی و کند شدن روند اجرایی مواجه و پروژه پیشرفت فیزیکی اندکی داشته باشد.
استاندار همدان با اشاره به میزان مصرف آب آشامیدنی مردم همدان، تصریح کرد : با توجه به افت سطح آبهای زیر زمینی و کسری مخازن، کاهش آب دهی چاهها، خشک شدن قنوات، افت کیفیت منابع آب زیرزمینی، کاهش آب تالابها، نشست زمین و ایجاد فروچالهها که از پیامدهای منفی کمآبی است و همچنین میزان مصرف آب آشامیدنی مورد نیاز، تکمیل این طرح برای تامین آب پایدار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است بنابراین تامین موقت و مقطعی آب از طریق برداشت بیرویه از سفرههای زیرزمینی، پاسخگوی نیاز استان نیست و پیامد نامطلوبی را در آینده خواهد داشت.
قاسمیفرزاد با بیان ویژگیهای این طرح و نیازهای فنی و اعتبارات مورد لزوم آن ادامه داد : این خط انتقال با توجه به بررسی همه موارد، از جمله ظرفیت تامین آب توسط این خط، میزان مصرف آب همدان، وضعیت ذخایر آب استان و همچنین پیشرفتی که طرح تا کنون داشته است باید هرچه سریعتر به بهرهبرداری برسد.
نماینده عالی دولت در استان همدان یاد آور شد: تعلل در اجرای طرح آبرسانی به همدان، نه تنها همدان را از بحران نجات نداده، بلکه منجر به هدر رفت زمان شده است. بدون شک، اعتبارات مورد نیاز برای اجرا را نیز تا چندده برابر کرده که با تخصیص قطره چکانی بهرهبرداری از پروژه را تا سالها از ذهن دور خواهد کرد.
پس از ارائه گزارش استاندار همدان، مهندس جانباز مدیرعامل آب و فاضلاب کشور بر وضعیت نچندان خوشایند تأمین آب در همدان، تاکید کرد.
در ادامه این دیدار، پیگیری منابع و اعتبارات مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت و استاندارهمدان با اشاره به عدم رضایت از پیشرفت و روند کار، خواستار تأمین منابع بیشتر برای این طرح شد، که خروجی آن خبرهای خوبی برای مردم این استان به دنبال داشت و مقرر شد قرارگاه خاتمالانبیاء طرح را انجام و منابع مالی آن را نیز تأمین کند.
همچنین بنابر پیگیریهای استاندار همدان و درخواست مهندس جانباز معاون وزیر از سردار حسین هوشیسادات فرمانده قرارگاه خاتم الأنبیاء، مصوب شد تا مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان از سوی قرارگاه خاتم برای ادامه این پروژه اختصاص یابد و عملیات خرید تجهیزات و شروع کارهای اجرایی ساختمانی را نیز پیش ببرد.
اعضای این نشست، توافق کردند تا برنامهریزیهای انجام شده به گونهای باشد تا در سال آینده، آبرسانی از سد تالوار به شهر همدان به بهرهبرداری کامل برسد که بیشک با این تصویب این مصوبات، پروژه انتقال آب از سد تالوار به همدان جان دوبارهای گرفت و میتواند با جذب این اعتبار بخشی از کار اجرایی شده و هرچه سریعتر این انتقال به اتمام و بهرهبرداری برسد
لازم به ذکر است این دومین معضل اساسی در همدان است که با پیگیری استاندار جدید همدان به عنوان اولویت مطرح و به سرانجام میرسد چرا که پیشتر نیز علیرضا قاسمی فرزاد توانست طی دیداری با شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و رایزنیهای گسترده موفق شود موافقت این شورای عالی را در راستای الحاق ۶۸۰ هکتار از اراضی شورین به طرح جامع شهری همدان دریافت کند که بیشک با الحاق این ۶۸۰ هکتار به محدوده شهر همدان، تعدیلی در میزان عرضه و تقاضای مسکن در این شهرستان ایجاد خواهد کرد.